De toekomst van de communicatie

11 oktober, 2019 - 11:00 - 16:15

Gemeente Hilversum organiseert tijdens Dutch Media Week, samen met het A. Roland Holst College en het bedrijf Interact. Value:, meerdere sessies over “De Toekomst van Communicatie” in de Mediastad Hilversum. Interact. Value: focust zich op waardevolle interacties, die door de snel ontwikkelende techniek, veranderingen met zich meebrengen. Zijn oplossingen altijd wenselijk? Hoe zit het met de persoonlijke aanpak en moet ik mijn privacy opofferen voor het gemak dat geboden wordt?

Tijdens de interactieve sessies worden HAVO en VWO leerlingen uitgedaagd om hun dromen en ideeën voor de toekomst van communicatie in de Mediastad Hilversum te bedenken. De wereld wordt steeds slimmer en sneller. Onder invloed van nieuwe technieken verandert de communicatie tussen mensen. Nieuwe technieken zoals slim internet, mobiel, robots, artificial intelligence, virtual reality, slimme apparaten etc. zorgen dat communicatie in Hilversum verandert. Je bent overal met alles en iedereen connected. Dat is heel makkelijk, maar soms weet je niet eens hoe en met wie je jouw persoonlijke data deelt. Hoe zit het eigenlijk met jouw privacy? Wat wil jij eigenlijk zelf? Hoe wil jij communiceren met anderen, met bedrijven of zelfs met apparaten en of gebouwen?

Jongeren worden uitgedaagd tijdens dit bewustwordings-programma. We geven ze een stem! Wat zijn hun dromen voor de toekomst van communicatie in in de Mediastad Hilversum? Hoe communiceren ze als ze denken aan bijvoorbeeld het nieuwe uitgaan, het nieuwe werken, het nieuwe winkelen, het nieuwe reizen, het nieuwe eten, het nieuwe leren etc. Tijdens de sessies gaan de leerlingen concreet aan de slag en zullen ze worden geïnspireerd met interessante voorbeelden hoe nieuwe technieken worden ingezet in de gehele wereld.

Sessie 1: 11:00 – 13:15

Sessie 2: 14:00 – 16:15

De sessies worden gegeven door Peter Joziasse, Marcel Kaptein en Maarten van den Berg.

De locatie is de pop-up “Creative Image Lab”, een bijzondere samenwerking tussen het Grafisch Atelier en Beeld en Geluid in de Gooische Brink.

Info

11 oktober, 2019 11:00 - 16:15
Locatie: Gooische Brink
Other