De Avond van de Televisiejournalistiek (talkshow)

Woensdag 06 oktober 2021 - 20:00 - 21:15

Tijdens de Dutch Media Week vieren we de zeventigste verjaardag van de Televisie in Nederland (de eerste uitzending was op 2 oktober 1951). In samenwerking met o.a de NPO wordt hier volop aandacht aan besteed, met een televisiemarathon op NPO1, 2 en 3, de opname van een College Tour uitzending (met Twan Huys), een internationaal academisch televisie congres over de geschiedenis van het medium en een drietal thematische zaalprogramma’s: over amusement (in Hilversum), human interest televisie (Hilversum) en televisiejournalistiek (Den Haag).

Televisie is nog altijd een belangrijk medium voor onze informatievoorziening. Miljoenen Nederlanders schakelen dagelijks in voor het journaal, nieuwsrubrieken, (live)verslag, onderzoeksjournalistiek, satire en opinie. De relevantie van televisie als nieuwsbron is daarmee nog steeds onomstotelijk, maar de televisiejournalistiek is ook kwetsbaar.

Tijdens de Avond van de Televisiejournalistiek blikken we met bekende en deskundige gasten terug op de rijke historie en bespreken de toekomst van deze vorm van (of dit platform voor)  journalistiek in een veranderend medialandschap.

Gasten:

Tom Kleijn (bekend van o.a. Nieuwsuur; presentatie), Margreet Spijker (WNL, RTL Nieuws), Ton Verlind (KRO, Brandpunt), Gerda Jansen Hendriks (NTR, Andere Tijden), Wouke van Scherrenburg (Den Haag Vandaag), Eppo van Nispen tot Sevenaer (Beeld en Geluid).

Dit programma is te volgen in Beeld en Geluid Den Haag.

Info

Woensdag 6 oktober 2021 20:00 - 21:15
Locatie: Beeld en Geluid Den Haag
Beeld en Geluid Den Haag
Beeld en Geluid, Zeestraat, Den Haag, Nederland

Bekijk de route

Partners

Professionals

Dit programma is voor de profesionnals van de creatieve- en media industrie. Deze programmering is interessant voor iedereen die werkzaam is in deze industrie, van student tot CEO.