College Tour met Evan Spiegel

Vrijdag 01 oktober 2021 - 13.00 - 16.00

In de week dat de NPO het zeventigjarig bestaan van televisie in Nederland viert, is Evan Spiegel te gast bij Twan Huys in College Tour. Spiegel is de oprichter en CEO van een van de populairste apps ter wereld: Snapchat. Met 293 miljoen dagelijkse gebruikers wereldwijd, waarvan 4,5 miljoen in Nederland, behoort Snap tot de absolute top van de social mediabedrijven.

Sinds een aantal jaar maakt Snap eigen programma’s: er worden dramaseries, documentaires en realityseries geproduceerd, die vaak worden gedragen door grote sterren zoals Will Smith en Ryan Reynolds. De NPO en Talpa Network publiceren sinds kort fragmenten van hun televisieprogramma’s op Snapchat. Evan Spiegel wordt in het invloedrijke zakenblad Business Insider ‘de Picasso van de techwereld’ genoemd. Die erenaam krijgt hij vanwege zijn grote creativiteit. Facebook-topman Mark Zuckerberg deed in 2013 een bod van 3 miljard op Snapchat. Spiegel sloeg het aanbod af. Velen verklaarden hem voor gek, maar achteraf bleek het een meesterlijke zet: Snapchat groeide in de jaren daarna als kool. Op zijn 25ste was Evan Spiegel de jongste selfmade-miljardair ter wereld. Forbes schat zijn huidige vermogen op 11,1 miljard dollar.

Ben je student en kun je op vrijdag 1 oktober om 13:00 in Beeld en Geluid in Hilversum zijn? Meld je dan nu aan! Klik hier om je aan te melden voor de College Tour met Evan Spiegel. Op maandag 4 oktober, om 20:35 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.

Dit evenement is fysiek te bezoeken, studenten kunnen zich gratis aanmelden.

Info

Vrijdag 1 oktober 2021 13.00 - 16.00
Locatie: Beeld & Geluid