Challenge Nederland Mediawijs 2019

10 oktober, 2019 - 16:00 - 18:00

Pitch en Award Ceremony

In deze snel digitaliserende samenleving wordt mediawijsheid steeds belangrijker. Niet alleen voor de opgroeiende jeugd, maar ook voor volwassenen en kwetsbare groepen die moeite hebben om aan te haken of de ontwikkelingen bij te houden. Daarom organiseert Netwerk Mediawijsheid de Challenge Nederland Mediawijs 2019.

Tijdens deze challenge strijden (nieuwe) netwerkpartners van Netwerk Mediawijsheid om de jaarlijkse stimuleringsbijdrage. De uitdaging? ‘Ontwikkel een speelse en effectieve toepassing van de MediaDiamant, speciaal voor volwassenen of (ondersteuners van) kwetsbare groepen.’

Na een inspirerend accelerator-programma en incubator traject krijgen geselecteerde teams op 10 oktober de kans hun idee te pitchen voor een eindjury. Deze verdeelt het beschikbare stimuleringsbedrag van 25.000 euro om de doorontwikkeling van de nieuwe producten te ondersteunen.

Netwerk Mediawijsheid daagt (nieuwe) netwerkpartners uit om collectief mee te bouwen aan haar missie: Nederland mediawijs. Hoe bereiken we de mensen die achterblijven of zijn afgehaakt? En hoe ontwerpen we maatwerk voor kwetsbare mensen, zoals zij die een beperking hebben of zij die in armoede of eenzaamheid leven?

Met de challenge worden netwerkpartners gestimuleerd om de kracht van het netwerk te benutten. Zij vormen teams van minimaal twee netwerkorganisaties, waarin zij hun krachten bundelen in het ontwikkelen van nieuwe ideeën. Tijdens de challenge krijgen zij de kans om hun idee in co-creatie, onder begeleiding van experts te versnellen naar een impactvol project.

De Pitch en Award Ceremony van de Challenge Nederland Mediawijs 2019 wordt georganiseerd door Perfect Storm en Netwerk Mediawijsheid.

Challenge Mediawijsheid Logo

Info

10 oktober, 2019 16:00 - 18:00
Locatie:
Toegangsprijs:

Voor genodigden

Other