Talkshow De kunst van AI voor iedereen. De verbindende kracht van cultuur en media

Donderdag 07 oktober 2021 - 15:00 - 16:00

De inzet van kunstmatige intelligentie (AI) zal grote veranderingen teweeg brengen op alle terreinen waar informatie en data een rol spelen. De werkgroep Media en Cultuur van de Nederlandse AI Coalitie lanceert met dit event een position paper dat vier grote uitdagingen identificeert, en overheid, wetenschap en industrie uitdaagt om keuzes te maken. Dit position paper biedt de kaders voor inhoudelijke en strategische samenwerkingen in de sector met als doel de innovatieslag voor AI in Nederland, te beginnen met cultuur en media.

• Hoe maken we alle Nederlandse cultuur- en mediaorganisaties AI-ready en hoe zorgen we ervoor dat alle stakeholders optimaal toegang hebben tot de kansen die AI biedt om gebruikers onze cultuur- mediasector optimaal te laten beleven?
• Hoe maken we AI systemen value-driven-by-design?
• Hoe ontwikkelen we open en verantwoorde AI ecosystemen die waarde creëren voor Nederland en de Nederlandse cultuur- en media sector in het bijzonder?
• Hoe kunnen AI systemen gebouwd op Europese waarden, de waardepropositie en het verdienvermogen van Nederlandse media- en cultuuruitingen en -organisaties verstevigen ten opzichte van internationale, voornamelijk Amerikaanse en Aziatische big-tech platformen?

Monique van Dusseldorp is moderator van deze talkshow.

Met verder: 

Daan Odijk, Lead Data Scientist RTL
Jann de Waal, EO en eigenaar van digital agency Info.nl, Voorzitter Topteam Creatieve Industrie.
Kees van der Klauw, Owner InnoAdds, Coalitie Manager NL AI Coalitie
Eppo van Nispen tot Sevenaer, voorzitter werkgroep Cultuur en Media, Nationale AI Coalitie

 

Deze talkshow is fysiek te bezoeken. Kom langs! Vol = vol

Info

Donderdag 7 oktober 2021 15:00 - 16:00
Locatie: Beeld & Geluid
Toegangsprijs:

Gratis

Coronatoegangsbewijs: ja, bij fysiek bezoek