100 Jaar radio experience

06 oktober, 2019 - 10:00 - 17:00
Luister, Kijk en Verdwaal! Dit is Stemfraude.
Stap in de minibios en ga mee op een spannende audioreis door 100 jaar radio historie. Je krijgt een exclusief voorproefje van ‘Stemfraude’ een gloednieuw kijk- en hoorspel over de geschiedenis van radio, dat vanaf 6 november bij Beeld en Geluid te beleven is.
Sluit je ogen en ga mee op avontuur!

Het kijk- en hoorspel Stemfraude voert ons naar de diepste krochten van het radio-archief van Beeld en Geluid. De stemmen van twee bekende acteurs zijn ineens verdwenen uit het hoorspel waarin ze hebben gespeeld. De technici van Beeld en Geluid staan voor een raadsel, de media gissen naar de oorzaak en de schuldigen.

De bezoekers van dit kijk- en hoorspel kunnen, als enigen, de verdwenen stemmen volgen. Verdwaal met hen in het radio-archief. Op zoek naar hun eigen plek, vinden ze talloze klinkende momenten uit 100 jaar radiogeschiedenis, horen ze de bekendste radiostemmen uit het verleden en maken ze de hoogtepunten mee uit de invloedrijke historie van dit massamedium.

Deskundigen maken zich zorgen: de verdwijning van de stemmen zou kunnen leiden tot een vergaande fake-nieuws-crisis in de Nederlandse geschiedschrijving.

Vinden de stemmen hun weg terug?

Een productie van Palentino Media, gemaakt door hoorspelgrootmeester Peter te Nuyl. Met Abbey Hoes, Mark Rietman en vele anderen.

Info

5 oktober, 2019 6 oktober, 2019 10:00 - 17:00
Locatie: Filmtheater Hilversum
Toegangsprijs:

Gratis

Doorlopende voorstelling in de filmcontainer voor Filmtheater Hilversum.

Other