Programma Sound Summit bekend

Tijdens de Sound Summit, het nieuwste programmaonderdeel van Dutch Media Week, staat geluid in al z’n vormen centraal. Na de bekendmaking van tweevoudig Oscarwinnaar Randy Thom als keynote speaker geeft dit innovatieve geluidsevent nu een verdere inkijk in het bomvolle programma, dat varieert van sprekers, workshops, cases, interviews en paneldiscussies tot het pitchen van nieuwe projecten waarbij geluid een essentiële rol speelt. Sound Summit vindt plaats op 6 oktober a.s. in De Vorstin Hilversum.

Tijdens Sound Summit zien én horen aanwezigen onder andere:

De psychologie van muziekNeuropsychologe Rebecca Schaefer vertelt over het psychologisch effect van muziek op ons brein en hoe deze kennis o.a. toegepast kan worden in de geneeskunde. 

Hoe klinkt een elektrische auto?De meeste mensen staan er niet bij stil, maar bij producten als auto’s, motoren en stofzuigers wordt bedacht hoe ze zouden moeten klinken. Emar Vegt van Design-Well werkte voorheen o.a. als sounddesigner bij BMW en vertelt over het ontwerpen van het geluid voor een elektrische auto.

Het Metropole Orkest en de kracht van geluid Pieter Hunfeld, hoornist en hoofd marketing en development en Robert Soomer, artistiek manager van het Metropole Orkest vertellen aan de hand van een aantal projecten over het ‘Metropole-effect’ in de vele opnames, soundtracks en commercials waar het Metropole Orkest aan heeft meegewerkt.

Workshop 3D Sound in een podcastDe Podcast Voelspriet is een kinderserie over insecten. Rudy Mackay van Audiochef tekende voor de het sounddesign van Voelspriet en neemt je mee in het productieproces van een podcast in 3D sound.

Workshop Branding van een merk door middel van geluidMarijn Roozemond, Creative Strategy Director bij MassiveMusic, geeft een workshop over hoe je een merk succesvol in muziek en geluid vertaalt. Hierbij zullen meerdere cases worden uitgelicht, maar ook verschillende tools om de effectiviteit van muziek te meten. 

Case: de vertaling van hiphop naar orkestHoe zorg je dat de elektronische en geproduceerde, vaak rauwe en kale hiphoptracks tot grootse orkestrale muziek worden gemaakt, zonder de echtheid en DNA van hiphop te verliezen? Producer Alexander van Popta vertelt over het productieproces rondom de gala-uitzending met het Metropole Orkest rondom het 15-jarig bestaan van hiphopplatform 101barz.

En verder nog onder andere:

  • Martijn Schimmer over audiodesign voor tv-programma’s
  • Jeroen Kuitenbrouwer vertelt hoe je een goed jinglepakket samenstelt
  • Geluidskunstenaar Harry de Wit
  • Monobanda Play en Sonic Picnic vertellen over de VR geluidsgame ‘Remembering’
  • Stemprofessional Barbara de Bruyckere
  • Componist Alex Simu (oa winnaar van een Gouden Kalf en een Buma Award) vertelt over het belang van vertrouwen tussen componist en regisseur.

En natuurlijk de al eerder bekendgemaakte keynote speaker Randy Thom, bekend van zijn werk voor o.a. The Revenant, Harry Potter en Forrest Gump, over het belang van sounddesign voor de beleving van film.

De Sound Summit vindt plaats op woensdag 6 oktober in De Vorstin Hilversum.

Meer informatie en kaartverkoop