De Open Studio Dagen zoals we ze kennen zullen dit jaar niet plaatsvinden. In verband met de onduidelijkheid en regelgeving rondom de corona-crisis kiezen we voor een hybride vorm van publieksprogrammering. Dutch Media Week zal een week lang, van 3 tot en met 11 oktober, ook publieksprogrammering hebben. Zo hopen we het Media Park om te toveren tot heuse drive-in bioscoop! De exacte invulling wordt nog bekend gemaakt. Ook online kun je tijdens Dutch Media Week bijzondere dingen verwachten zoals kijkjes achter de schermen, masterclasses en online escape games. Houd de site in de gaten om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.

Themadagen

Vanaf dit jaar werken we met themadagen. Iedere dag heeft zijn eigen thema, om zo op een overzichtelijke en herkenbare manier geïnteresseerde bezoekers gelijk in de goede richting te kunnen sturen. Wil jij meer weten over de rol van media in ons leven, niet alleen nu maar ook in de toekomst? Dan kun je terecht op Future Day! Ben jij werkzaam in de industrie en wil je ontwikkelingen bespreken? Dan kun je terecht op de Industry Day voor seminars, masterclasses en andere bijeenkomsten. Hieronder meer over de themadagen.

International

Dutch Media Week wil Hilversum positioneren als internationale mediastad. Deze dag wordt ingezet om dat beeld te versterken, en om nieuwe medewerkers en bedrijven te verwelkomen in Nederland en Hilversum.

Industry

Mediabedrijven zoeken continu naar een duurzame toekomst en manieren om relevant te blijven voor hun doelgroepen. Tijdens Dutch Media Week komt de media-industrie bij elkaar om grote ontwikkelingen te bespreken; tijdens seminars, masterclasses en andere bijeenkomsten.

Talent

De media-industrie is continu in transitie en daarmee veranderen ook de kwalificaties van de professionals die er werken. Dutch Media Week biedt de industrie en talenten de mogelijkheid elkaar te ontmoeten tijdens diverse events.

Society

Dutch Media Week laat de maatschappelijke waarde en impact van media zien, samen met organisaties die dit thema ook omarmen. Het gaat hierbij om de rol van media in ons dagelijkse  leven, nu en in de toekomst.

Future

Binnen dit thema maakt het publiek kennis met de laatste ontwikkelingen binnen de media. Kunstenaars, filosofen en wetenschappers geven inzage in de toekomst.

Terugblik 2019: de magie van radio en TV!

De 12e editie van de Open Studio Dagen was een groot succes! Bezoekers kregen een exclusief kijkje achter de schermen bij radio en TV, waarbij weer genoeg te doen en ontdekken was voor jong en oud.

Bekijk hier de aftermovie: