Nieuwe film Hilversumse filmmaker in première tijdens Dutch Media Week

De nieuwste film van Hilversums filmmaker Justin Heyl beleeft zijn première tijdens de Dutch Media Week Xperience Days op zaterdag 8 oktober. De korte film, genaamd Het Pamflet, is geïnspireerd op het boek ‘Ze was 16’ van Marlies Allewijn en gaat over een donker hoofdstuk dat zich in Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld. Kaarten zijn gratis verkrijgbaar.

Tijdens een avondvullend programma wordt niet alleen Het Pamflet vertoond, maar is er ook een Q&A met de makers over de totstandkoming van de film. De avond wordt afgesloten met een borrel in het Grand Café van Beeld & Geluid.

Synopsis
Tweede Wereldoorlog, bezet Westkapelle, 2 oktober 1944. Wanneer de verliefde Janna en Willem tijdens een geheime ontmoeting overvallen worden door pamfletten met een onheilspellende boodschap, vluchten ze naar huis om alarm te slaan. Janna probeert haar vader te overtuigen van de ernst van de situatie, maar het lijkt tevergeefs. Na het overlijden van haar moeder is de communicatie tussen vader en dochter verslechterd. In de ban van de oorlog probeert haar vader Janna krampachtig bij zich te houden en weigert op basis van een pamflet te vluchten. Door de angst voor wat gaat komen, maken Janna en haar vader een keuze die een kettingreactie aan gevolgen in werking zet. Wanneer haar vader eindelijk beseft hoe ingrijpend de situatie is, is het gevaar al te dichtbij…

Het Pamflet, zaterdag 8 oktober 19:30 – 21:30 uur.
Kaarten zijn hier gratis te reserveren.