Nieuw tijdens Dutch Media Week: Dutch Game Day

Op 6 oktober vindt in Hilversum de Dutch Game Day powered by Control plaats. Dit event laat zich het makkelijkst omschrijven als de oude vertrouwde Control Conference, maar dan met een nieuwe naam en op een nieuwe locatie.  De game-dag maakt onderdeel uit van de Dutch Media Week, hét mediafestival van Nederland.

Dutch Game Day powered by Control bestaat uit een congres van twee tracks met sprekers uit binnen- en buitenland. Die geven een kijkje achter de schermen bij het development van hun games of delen hun meer persoonlijke verhalen. De eerste sprekers zijn al bekend, maar blijven nog even geheim. Naast bekend gezichten zullen dit ook mensen zijn die voor het eerst hun verhaal doen of hun inzichten delen.

Live podcasts en expo
Naast het congres is er een centrale expo waar bedrijven hun games en producten kunnen showcasen. Of op zoek kunnen naar klanten, partners werknemers of stagiairs. Verder host DGA-voorzitter Derk de Geus enkele live podcast-uitzendingen. Daarin gaan experts dieper in op actuele onderwerpen in de industrie. De gesprekken kunnen bijvoorbeeld gaan over NFT’s en de gevolgen van de opmars van de abonnementsmodellen.

Dutch Game Awards
In de avond van 6 oktober organiseert de Dutch Games Association de uitreiking van de Dutch Game Awards 2022. Vorig jaar was het de eerste keer dat Dutch Media Week en de Dutch Games Association hiervoor de handen ineensloegen. Die samenwerking is zo goed bevallen, dat er nu dus sprake is van een hele game dag.