Lokale organisaties haken aan voor culturele start Dutch Media Week

In het eerste weekend van Dutch Media Week (5 & 6 oktober) ervaart de bezoeker op maar liefst tien locaties in Hilversum wat de stad te bieden heeft op cultureel vlak in relatie tot media. Museum Hilversum, de Bibliotheek, Filmtheater Hilversum, De Vorstin, MCO, Dudok Architectuur Centrum en Globe stellen hun deuren open. Naast culturele instellingen dragen ook creatieve bedrijven en op media gerichte technologische partijen een steentje bij aan een gevarieerd programma tijdens de start van Dutch Media Week.

Vanaf het centrale Mediaplein op de Kerkbrink verzorgt NH Radio live hun radioprogramma’s NH Radio Sportcafé en Keur In De Middag. Daarnaast ervaren bezoekers de gehele zaterdag in verschillende ‘black boxes’ de kracht en impact van media. Kom luisteren naar podcasts, verwonder je over spectaculaire VR producties en ga zelf ook vooral aan de slag. Het hele weekend laten alle culturele instellingen in Hilversum zien waar hun werk raakt aan media. 

Media is anno 2019 alom vertegenwoordigd in de wereld. Hilversum heeft hierin een voortrekkersrol. Dit eerste weekend van Dutch Media Week richt zich op Hilversummers en de (professionele) Nederlandse bezoeker die nieuwsgierig en geïnteresseerd is in een cross-over tussen cultuur en media, en droomt van een (ver)nieuw(ende) manier van het presenteren van cultuur.

Benieuwd wat er in dit eerste weekend van Dutch Media Week wordt georganiseerd? Bekijk snel het programma!