Mediafestival Dutch Media Week laat Hilversum zinderen

Van KinderRadioFabriek en Virtual Art tot Online Radio Awards en Media Night

Over een kleine maand is het zover: de aftrap van hét mediafestival van Nederland, Dutch Media Week. Van 4 tot en met 13 oktober zindert het in heel Hilversum van de activiteiten met media als stralend middelpunt. Het thema dit jaar is the heart of the story, waarbij je ontdekt, wordt verrast en wordt geïnspireerd door de bijzondere en actuele verhalen die verteld worden met – en over – media. Voor jong tot oud, van gezinnen tot professionals en van makers tot kijkers.

Tien dagen lang inspireert Hilversum, als kloppend hart van het medialandschap, hoe krachtige verhalen tot stand komen. Een greep uit wat je kunt verwachten:

Tech o’clock

Daag je collega’s uit voor een gametoernooi of ontdek wat de mogelijkheden zijn met Virtual- en Augmented Reality tijdens Immersive Zone. Bezoek de eerste virtuele tentoonstelling van Galerie Hilversum, maak spannende beeldcombinaties met analoge en digitale technieken of luister naar De Grootste Artificial Intelligence (AI) les van Nederland door Jim Stolze en Enzo Knol (enkel toegankelijk voor scholen).

– Immersive Zone – 4 tot en met 13 oktober – Switch, Hilversum Media Park

– VR Galerie Hilversum – 5 en 6 oktober – Filmtheater Hilversum

– Creative Image Lab – 5 en 6 oktober – Gooische Brink, Hilversum

– De Grootste AI les van Nederland – 11 oktober – Beeld en Geluid, Hilversum

Family-fun-time!

Draai aan de knoppen en word dé radiomaker van de toekomst in de KinderRadioFabriek, ontdek de bijzonderste schatten van het Media Park, kom gluren in de bekendste televisiestudio’s of leef je uit op de gekste GIFjes.

– GIF it to me workshop – 5 en 6 oktober – Kerkbrink, Hilversum

– Schatten van het Media Park – 5 en 6 oktober – Hilversum Media Park

– KinderRadioFabriek – 4 tot en met 13 oktober – Beeld en Geluid, Hilversum

– Open Studio Dagen – 12 en 13 oktober – Hilversum Media Park

All we hear is..

Radio bestaat dit najaar 100 jaar! Vier met ons mee tijdens de live uitzendingen van NH Radio met onder andere Eddy Keur en Ricky Koole of ontdek de interessantste podcasts van dit moment. Er wordt nog meer feest gevierd tijdens Het Grote 100 Jaar Radio Festijn en de Online Radio Awards.

– Het Grote 100 Jaar Radio Festijn – 4 oktober – Beeld en Geluid, Hilversum

– Podcasten voor beginners – 5 oktober – Filmtheater Hilversum

– Online Radio Awards & Day – 9 oktober – Beeld en Geluid, Hilversum

– NH Radio Live – 5 en 6 oktober – Kerkbrink, Hilversum

We are young (professionals)

Is beeld(taal) helemaal jouw ding en hoor je graag wat andere beeldliefhebbers hebben gespot in de media? Of ben je benieuwd welke nieuwe werken en creatieve experimenten er worden gedaan met de mediacollectie van Beeld en Geluid? Dan zijn The Hmm en Makers over de vloer jou op het lijf geschreven! Van het tofste feestje voor creatieve mensen tijdens Media Night tot de wondere wereld van mobile journalists tijdens de MOJO conference.

– Makers over de vloer – 5 tot en met 10 oktober – Beeld en Geluid, Hilversum

– MOJO Conference – 8 oktober – Beeld en Geluid, Hilversum

– Media Night – 10 oktober – Beeld en Geluid, Hilversum

– The Hmm – 11 oktober – Beeld en Geluid, Hilversum

Vliegende start

Dutch Media Week trapt groots af met een spectaculaire opening in de vernieuwde Studio 21 op donderdag 3 oktober. Gast(sprekers) zijn onder andere Linda de Mol, Twan Huys, Madeleijn van den Nieuwenhuizen en hoofd correspondent Witte Huis voor CNN, Jim Acosta.

Beeld en Geluid organiseert Dutch Media Week, in nauwe samenwerking met de gemeente Hilversum en Hilversum Marketing.