FAMILIEPRET TIJDENS DUTCH MEDIA WEEK 2019!

Op zoek naar een leuke activiteit voor het hele gezin tussen 4 en 13 oktober? En vinden jouw kinderen radio, televisie, Instagram, GIF’s en de nieuwste mediasnufjes helemaal het einde? Dan is Dutch Media Week echt iets voor jullie! Begin oktober staat heel Hilversum bol van de activiteiten tijdens het grootste mediafestival van Nederland. Stap jij in de huid van een heuse radiomaker, neem je een exclusief kijkje in bekende radio- en televisiestudio’s of verbeter je liever je social media skills? Dat (en nog veel meer) kan tijdens Dutch Media Week!

Even spieken..

In de auto luisteren naar de radio of gezellig samen op de bank, kijkend naar de grootste shows op televisie: hoe tof is het om eens met eigen ogen te zien waar én hoe dit gemaakt wordt! Rijd mee met de Hillywood trein over het Media Park en snuffel in het rekwisietendepot met onder andere de echte Voice of Holland-stoel van Ilse DeLange. Liever spieken bij het radiomaken? Op verschillende momenten tijdens Dutch Media Week wordt er live radio gemaakt door onder andere NH Radio en Efteling Kids Radio. Heb jij er bovendien altijd van gedroomd om gast te zijn in een echte talkshow met een spannend verhaal of bijzondere hobby? Bemachtig dan een plekje aan tafel bij Dutch Media Talk (inzending voor 5 oktober).

Open Studio Dagen

Tijdens de Open Studio Dagen op 12 en 13 oktober gaan we zelfs nog een stapje verder en krijg je voor deze ene keer in het jaar de kans om een kijkje in de studio’s zelf te nemen! Ook de TV-toren wordt voor de gelegenheid geopend. Op het Media Park geniet je bovendien van fantastische optredens van onder andere de bekende boyband Fource, DJ Pieter Gabriel, zangeres en actrice Stefania, The Voice Kids ster Kiya en zangeres Kymora Sade. Dat mag je niet missen!

Doe-het-zelven

Natuurlijk is zelf als mediamaker aan de slag gaan het allerleukst! Spreek je eigen jingle in, presenteer het radionieuws of test je muziekkennis met FunX-dj Fernando Halman. In de KinderRadioFabriek bij Beeld en Geluid (nog te bezoeken tot en met 1 maart 2020) draai jij aan de knoppen! Krijg je maar niet genoeg van het vertellen van mooie verhalen? Combineer een bezoek dan met het Familiefestival waar je aan de slag gaat met raps, podcasts, vlogs en films en leert van experts als YouTuber Teske de Schepper, rapper Jairzinho, acteur Ruud Veltkamp en rapper Qucee van het duo Supergaande. Verbeter je social media skills of laat je creativiteit de vrije loop in het pop-up Creative Image Lab.

Virtual wereld!

Beleef de mooiste avonturen en verhalen, gewoon zittend vanuit je stoel! Zo ontdek je of jij magische krachten hebt tijdens VR Magic en beleef je the heart of the story van Dutch Media Week tijdens de unieke en speciaal voor deze week gemaakte VR beleving van Robot Kittens. Liever rondlopen in een virtuele tentoonstelling? Ook dat kan in het tijdelijke virtuele museum van kunstenaarsvereniging GSA.

Check www.dutchmediaweek.nl/programma voor de precieze data en tijden van de programmering. De meeste activiteiten zijn gratis. Bij Beeld en Geluid betalen volwassenen en kinderen tijdens Dutch Media Week slechts €5,- voor toegang tot de Beeld en Geluid Experience, de KinderRadioFabriek, het Familiefestival, de Project Space en de tijdelijke installatie Eat Tech Kitchen.