Media Summer Night

Donderdag 6 September
17:00 - 23:00

Locatie:
Beeld en Geluid

Prijs:

€ 7,50

Tickets

Media Summer Night

Iets moois maak je om te delen. Vinden wij ook leuk. De Media Summer Night zet daarom werk ván jonge makers, vóór jonge makers in het zonnetje. Masterclasses, workshops en expo’s, van film tot social media, met een technologisch randje. Kom in aanraking met onze audiovisuele magie en ga mee in verschillende experimentele mediatoepassingen.

We tonen je hoe oud videomateriaal uit onze collectie wordt herschapen tot videokunst in de vorm van GIFs en VJ-sets. Dompel je onder in video-installaties, VR-films, maar ook in de games die je als kind speelde of oude muziek in een nieuw jasje. Alles is mogelijk, en dat laten we je graag zien.

Red Light Radio

Maar ook wij zijn van vlees en bloed, dus we voorzien jullie ook van fijne tunes, een drankje en gewoon een lekkere avond. Red Light Radio zorgt voor dansbare tunes die ze uit de enorme muziekcollectie van Beeld en Geluid hebben opgedoken. Met Orpheu the Wizard, Merel, Carista en Calypso Steve en visuals van Heleen Blanken.

Programma

ArtofGIF.gif

The Art of GIF

17:00 - 18:15 uur

Word meegenomen in de wonderende wereld van loopend beeld in lage resolutie: de animated GIF! In verschillende presentaties gaan we onder andere in op reactie-GIFs, humor in dieren-GIFs, GIF als online communicatiemiddel. En naast praten over GIFS gaan we er natuurlijk ook ontzettend veel zien! Ook maken we de winnaar van The Ultimate GIF Battle bekend. Wie gaat er naar huis met de titel Master extraordinair Open Beelden GIF Maker 2018?

Lancering BMY

17:00 - 18:00 uur

Ben jij een jonge mediamaker, werkzaam in de entertainment industrie? Wil jij je netwerk vergroten en in contact komen met mediatoppers en inspirerende College Talks bijwonen? Dan is BMY iets voor jou! Of je nu een jonge mediamaker bent of student, BMY verbindt én inspireert. BMY (Broadcast Media Young) is opgericht door jonge mediamakers die vanwege alle toenemende veranderingen in het medialandschap een ander geluid wilden laten horen. En ze zijn overal! Live en online, College Talks, matchmaking sessies, flitsende nieuwsupdates en met een eigen young board of advisory. Tijdens Media Summer Night wordt BMY tijdens een live talkshow gelanceerd met twee topgasten uit de mediawereld.

BenG Art

18:45 - 20:00 uur

Over de jaren heeft Beeld en Geluid zijn archief ingezet voor samenwerkingen die net een tandje anders zijn dan de klassieke film of reisdocumentaire. Vernieuwende en vooruitstrevende projecten die beelden uit hun kader lichten en het in een heel andere vorm plaatsen. Sacha Bronwasser neemt je tijdens deze sessie mee langs een aantal pareltjes die recent tot stand zijn gekomen, waaronder het voor een Gouden Kalf genomineerde Unfolded Cinematography van Superposition. Unfolded Cinematography is een applicatie waarbij de camerabeweging die je met een tablet maakt als zoekterm dient in de collectie van Beeld en Geluid.

De schatkamer in met Gino

20:00, 21:00 en 22:00 uur

Altijd al de schatkamers van Beeld en Geluid willen zien? Dat komt goed uit want de The One Minutes organiseert een avondtour door het archief van Beeld en Geluid! Gino van Weenen, kunsthistoricus en schrijver, neemt je mee langs de schatten van het depot.

Over felgekleurde trappen betreed je een tussenwereld die ergens hangt tussen je dierbare jeugdherinneringen en de nabije toekomst. Een utopisch/dystopisch* sprookje ontvouwt zich…\ *doorhalen wat niet van toepassing is

Koude Kermis

Op de Koude Kermis is niets wat het lijkt. Maak een ritje in ‘The Fair Grounds’, een virtual reality rollercoaster-ride op zogenaamde ‘kiddy rides’ (ook voor volwassenen!), waag een gokje met de **Grab the Pussy **grijpmachine, kies je eigen e-nummers in het ZOET!-suikerspin-laboratorium, draai een rondje in de Carnaval des Moutons draaimolen – een ode aan de zoötroop, maar dan met Augmented Reality – of laat je vereeuwigen als freak van de toekomst in de Photobooth Freakshow!\ In ‘Tijdreizigers, escaperoom on wheels’ wordt de iconische Nederlandse game Vakantieracer (uit de collectie van Beeld en Geluid) in een eigentijds jasje gestoken. Stap in de hydraulisch bestuurbare Fiat Panda als kermis-race-simulator, met een groot scherm en Augmented Reality; een totale mix van fysieke en digitale werkelijkheden. Probeer zo snel mogelijk op je vakantiebestemming in Zuid-Frankrijk aan te komen, maar wel veilig natuurlijk ;)

Get to work

Media Summer Night is de perfecte plek om te netwerken! Wissel ideeën uit met andere makers, of pitch ze aan producenten en omroepen. Werk aan je schrijfskills tijdens de workshop tablewriting of laat je portfolio checken door experts.

Get inspired

Naast cocktails, muziek, netwerken, lezingen en workshops valt er ook gewoon een hoop te zien! Bekijk deze unieke producties en laat je inspireren door de beste mobile movies, one minutes en VR experiences.

Bekijk het volledige programma