Twee nieuwe sprekers Dutch Game Day bekendgemaakt

Control Magazine heeft twee nieuwe sprekers aangekondigd: Esmeé van ’t Hoff en Richard Oud. Zij zijn beiden te zien én horen tijdens de eerste editie van de Dutch Game Day, die op 6 oktober plaatsvindt tijdens Dutch Media Week.

Esmeé van ’t Hoff is een van de mensen achter Wholesome Games. Dit is een community die ontstond op Twitter toen indie-gameontwikkelaar Matthew Taylor games ging cureren op basis van hun gevoelens van comfort, medeleven en knusheid. Sindsdien is de community uitgegroeid tot meer dan 500.000 leden op verschillende social media. Van ’t Hoff is ook game developer. Momenteel werkt ze aan haar Tracks of Thought, een card based RPG waarin de spelers via empathie en communicatie conflicten moeten zien te voorkomen in een trein vol kleurrijke insecten. Tijdens haar sessie op de Dutch Game Day legt Van ’t Hoff uit hoe Wholesome Games titels selecteert voor haar showcases. Ook vertelt ze hoe ze hun community is gegroeid tot een half miljoen leden, en hoe je zelf in contact kunt komen met een vriendelijk en meelevend publiek.

Esmeé-van-t-Hoff-600x600

Studio Animation Director Richard Oud is sinds 2007 werkzaam bij Guerrilla. Je vindt zijn naam in de credits van de Killzone-games, Horizon Zero Dawn en Guerrillas nieuwste titel Horizon Forbidden West. In 2017 sloot hij de Control Conference af met een talk over de animaties voor Horizon Zero Dawn. Vijf jaar — en een game — verder is Oud terug met een talk over de nieuwe mechanics, features en vijanden die het animatieteam maakte voor Aloys nieuwe avontuur, Horizon Forbidden West. Hierbij moest het team rekening houden met de persoonlijkheden en de achtergrondverhalen van de personages en de visuele stijl van Horizon Zero Dawn.

Richard-Oud