Eerste sprekers Dutch Game Day bekend

Op 6 oktober vindt in Hilversum, als onderdeel van Dutch Media Week, de Dutch Game Day powered by Control plaats. Dit event laat zich het makkelijkst omschrijven als de oude vertrouwde Control Conference, maar dan met een nieuwe naam en op een nieuwe locatie. Inmiddels zijn de eerste twee sprekers bekendgemaakt.

Tymon-Smektala-600x600

Tymon Smektala
Tymon Smektala is al meer dan twee decennia actief in de game-industrie. Hij begon zijn loopbaan als game-journalist bij het grootste Poolse gametijdschrift CD-Action en werd zelfs uitgeroepen tot de meest invloedrijke game-journalist in Polen. In 2013 maakte Smektala de overstap naar de development kant en ging aan de slag bij Techland. Hij werkte als game designer aan Dying Light en als lead game designer aan Dying Light: The Following en Dying Light 2 Stay Human. Smektala weet dus als geen ander dat het maken van een vervolg op een succesvolle game niet eenvoudig is. Op de Dutch Game Day vertelt hij over een aantal beslissingen die het team nam tijdens het ontwerpen van Dying Light 2 Stay Human. Vanaf het begin van de game, via de ontwikkeling, tot enkele huiveringwekkende momenten vlak voor de lancering.

Kela-van-der-Deijl-600x600

Kela van der Deijl
De carrière van game developer en 3D artist Kela van der Deijl is vrij pril, maar veelbelovend. Tijdens haar studie werkte ze mee aan Reach: SOS, een game die honderdduizenden keren werd gedownload. Momenteel werkt ze aan haar eigen game Mail Time. Daarvoor heeft ze al een uitgever gevonden, en je komt de game tegen in verschillende on- en offline showcases. Zelfs op GDC. Ook bracht de Kickstarter campagne voor Mail Time meer dan twee keer het streefbedrag op. Hoe krijgt Van der Deijl dat allemaal voor elkaar? Dat kom je tijdens de Dutch Game Day te weten. Ze deelt haar strategie voor het ontwikkelen, pitchen en vermarkten van Mail Time. En ze vertelt hoe ze haar netwerk binnen de industrie in korte tijd heeft weten op te bouwen.

Dutch Game Day vindt donderdag 6 oktober plaats in Beeld & Geluid in Hilversum.

Meer informatie of meteen een kaartje kopen