Dutch Game Awards uitgereikt tijdens Dutch Media Week 2021

Dutch Game Awards uitgereikt tijdens Dutch Media Week 2021

Terug van weggeweest, dé awardshow voor Nederlandse gamedevelopers! Op 7 oktober 2021, tijdens Dutch Media Week, reikt de Dutch Games Association de Dutch Game Awards uit. De prestigieuze awardshow voor de game-industrie vindt plaats bij Beeld en Geluid in Hilversum en werd in 2017 voor het laatst gehost. 

Jarenlang waren de Dutch Game Awards toonaangevend voor de Nederlandse game ontwikkelaars. In 2017 werden de laatste Uilen (awards) van de Dutch Game Awards uitgereikt. Dit jaar, in samenwerking met een team van vrijwilligers uit de Nederlandse game industrie, blaast de Dutch Games Association de show een nieuw leven in door het organiseren van de elfde editie tijdens Dutch Media Week. In verband met de coronamaatregelen is gekozen voor een hybride opzet, waarbij plaats is voor genodigden op locatie en daarnaast een gratis livestream wordt aangeboden. Beeld en Geluid zal het event op verschillende manieren ondersteunen, als start van een partnership met de Dutch Game Association.

Derk de Geus, voorzitter DGA: “We zijn blij dat de Dutch Game Awards weer terug zijn. De Awards zijn belangrijk voor alle Nederlandse game developers en een prachtig moment om de beste producties van de Nederlandse game industrie te laten zien aan het binnen-en buitenland. Zelfs tijdens een pandemie blijft de game industrie productief, en zijn er de afgelopen tijd veel noemenswaardige spellen op de markt gekomen. We zijn allemaal erg benieuwd naar de inzendingen en kijken uit naar de ceremonie. We willen graag de organisatoren van eerdere edities van de Dutch Game Awards bedanken voor hun vertrouwen en goodwill, en in het bijzonder: Roger ter Heide, Matthijs Dierckx en Eric Bartelson.

Roger te Heide, initiator van de Dutch Game Awards: “De Dutch Game Awards zijn altijd een event geweest gedragen door de Nederlandse Game Industrie. Het is mooi om te zien dat ik het stokje door kan geven aan een enthousiast team, en dat de awards nu belegd zijn bij de Dutch Game Association.”

Eppo van Nispen, directeur Beeld en Geluid: “Als organisator van Dutch Media Week zijn we trots deze prachtige uitreiking en de game-industrie met al die creatieve makers bij Beeld en Geluid te mogen verwelkomen. Games vormen een belangrijk onderdeel van ons medialandschap, waarvan we de highlights zoveel mogelijk willen vieren. Door de samenwerking met Dutch Game Awards en de Dutch Game Association is dit nu mogelijk!”

Awards

Naast de bekende award-categorieën ‘Best Game’, ‘Best Art’, ‘Best Student Game’ zijn er dit jaar ook nieuwe categorieën: de ‘Best Debut Game’ voor nieuwe studio’s en de ‘Best Inclusion’ award voor het initiatief of de persoon die een significante impact heeft gemaakt voor inclusiviteit binnen de Nederlandse gamesindustrie. Het complete overzicht is op de website te vinden.

Nomineren?

Alle game-ontwikkelaars, woonachtig in Nederland, kunnen hun game opgeven voor de Dutch Game Awards, mits uitgebracht tussen 1 januari 2020 en 31 juni 2021. Meer details zijn te vinden via www.dutchgameawards.nl. Inschrijving eindigt op 31 juli 2021.