DutchMediaWeek-13b
DutchMediaWeek-13b

Programma 2016

Woensdag  31/8

12.30 – 13.30 uur
Opening Dutch Media Week | De Jonge Haan | op uitnodiging

Donderdag 1/9

10.00-13.30 uur
* NLPO / VNG Congres | Het belang van lokale omroep voor de democratie
Locatie: Beeld en Geluid
Voor: Gemeentebestuurders (burgemeesters en wethouders) met Media in portefeuille en de betrokken beleidsmakers
Meer info en aanmelden klik hier

13.30-16.00 uur
* NLPO / VNG (inter) actieve workshops bezoekers congres
Locatie: Beeld en Geluid

14.00-17.00 uur
* iMMovator Cross Media Café | gratis toegang na aanmelden
Locatie: Beeld en Geluid
Meer info en aanmelden klik hier


17.00-19.00 uur

* Seizoensborrel Media Park Happy New Year
Bij de opening van het nieuwe mediaseizoen is natuurlijk ook een feestelijke opening special voor alle mensen die op het Media Park werken. Kom langs en praat bij met je collega’s en andere bewoners van het Media Park en maak samen plannen voor een innovatief najaar.
Locatie: Mediapark Hilversum | Switch

* Uitreiking Media Diamant
Tijdens Happy New Year wordt de Media Diamant uitgereikt. Met deze eervolle vak prijs wordt erkenning gegeven aan bijzondere medewerkers achter de schermen van radio, televisie en internet.
Locatie: Mediapark Hilversum | Switch

Vrijdag 2/9

13.00-18.00 uur

* Dutch Drone Festival |Drone Talk 
Voor een groot publiek van (media-) professionals en andere geïnteresseerden vertellen drone-experts en wetenschappers over de maatschappelijke ontwikkelingen van drones, over de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van drones. Een en ander met drone-demonstraties en bijzondere videobeelden.
Locatie: Beeld en Geluid

10.00-14.30 uur
* Media Park Safari | Hilversum Media Campus
Op vrijdag 2 september organiseert HMC een Media Park Safari voor studenten die ervan dromen op het Media Park te werken. Het Media Park heeft een aantrekkende werking: de glitter, de glamour en de bekende Nederlanders. Maar hoe is het nu echt om op het Media Park te werken? Hoe houd je je staande in deze dynamische wereld? En welke vaardigheden zijn belangrijk? Tijdens de Media Park Safari krijg je een kijkje achter de schermen bij diverse mediabedrijven om erachter te komen hoe het eraan toe gaat in de media-industrie.
Locatie: Media Park Hilversum | SWITCH
Meer info en aanmelden klik hier.

Zaterdag 3/9

10.00-17.00 uur
* Open Studio Dagen  | 40 spots in Mediastad Hilversum
Tijdens de Open Studio Dagen worden de deuren geopend tussen 10.00 en 17.00 uur die normaal gesloten blijven voor het publiek.
Locatie: Mediastad Hilversum
Klik hier voor het programma.

*  Drone Experience Days
Het Dutch Drone Festival organiseert in de grootste tv-studio van Europa, de Drone Experience Days met verschillende drone demonstraties, drone-races en er de mogelijkheid om zelf met een drone te vliegen. Buiten de studio hangen grote schermen waarop de verrichtingen van de drones worden getoond.
Locatie: Media Park Hilversum | Studio 22

Zondag 4/9

10.00-17.00 uur
* Open Studio Dagen | 40 spots in Mediastad Hilversum
* Dutch Drone Festival | Drone Experience | Studio 22 Mediapark


14.00-15.15 uur

* Music Talent Festival: Jong Metropole
Jong Metropole is een unieke samenwerking tussen het NJO: Nationaal Jeugd Orkest, het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) en het Metropole Orkest. In Jong Metrople wordt het beste van verschillende muziekwerelden samengebracht: het excellente spel uit de klassieke strijkerstraditie met swing, improvisatie en timing vanuit de jazztraditie.
Locatie:  Muziekcentrum van de Omroep | Hilversum

Maandag 5/9

09.30-15.45 uur
* Sneak Preview Day | Hilversum Media Campus
De Hilversum Media Campus organiseert een Sneak Preview Day in de SWITCH op het Media Park, als onderdeel van de Dutch Media Week. Tijdens de dag krijg je sneak previews van trainingen die je als mediaprofessional kunt volgen. Partijen die deze trainingen verzorgen, zoals het trainersburo, NHTV, de Dutch Filmers Academy en de NVJ Academy geven je tijdens de Dutch Media Week een gratis voorproefje van hun beste trainingen. Een leuke gelegenheid om bij te leren en als je enthousiast bent kun je er voor kiezen de hele opleiding/training te volgen!
Locatie: Media Park Hilversum | SWITCH
Meer info en aanmelden klik hier.

10.00-12.00 uur
* Breaking The Ground | Virtual Reality Academie
Robert Jan Blonk, VR producer bij Media Monks dompelt je onder in de
vele mogelijkheden van VR. En, zoals bij VR gebruikelijk is hoef je niet stil te zitten en alleen te luisteren; VR is doen, zien, voelen, meemaken!
Wat betekent dit voor jouw producties?
Meer info en aanmelden klik hier.

Locatie: B&G LAB Beeld en Geluid

Dinsdag 6/9

11.00 – 14.00 uur
* Digitale media in de publieke ruimte | NGage Media, Nationaal Adviesbureau Buitenreclame, Gemeente Hilversum en Stedelijk Interieur
Digitale buitenreclame nam afgelopen jaar een vlucht. Maar ruimtelijk beleid ten aanzien van grote digitale media façades, interactieve abri’s en oprukkende etalageschermen bestaan nog amper, los van de vraag of ze reclame bevatten of een informatieve/ culturele insteek hebben. Tijdens deze dag leert u digitale media ruimtelijk in te passen.
Locatie: Raadhuis van Hilversum
Voor info en aanmedeln klik hier

14.30-16.30 uur
* Workshop TV maken | Media Academie
Wat is er leuker en leerzamer dan met een team aan de slag te gaan in een professionele studio om een tv-programma te maken! Onder deskundige leiding kruip je in de huid van cameraman, opnameleider, regisseur of presentator zodat je een indruk krijgt van het werk op de vloer, zowel voor als achter de schermen. Je ervaart de hectiek van het televisievak en krijgt een representatief beeld van alles wat er bij het maken van een televisieprogramma komt kijken. Samenwerken staat centraal tijdens de workshop TV maken!
Locatie: Media Park Hilversum | Media Academie
Meld je gratis aan!

15.00-17.00 uur
* Breaking The Ground | Virtual Reality Academie
Robert Jan Blonk, VR producer bij Media Monks dompelt je onder in de
vele mogelijkheden van VR. En, zoals bij VR gebruikelijk is hoef je niet stil te zitten en alleen te luisteren; VR is doen, zien, voelen, meemaken!
Wat betekent dit voor jouw producties?

Pasi Helin COO van Media Monks Stockholm dompelt je onder in de
vele mogelijkheden van VR. En, zoals bij VR gebruikelijk is hoef je niet stil te zitten luisteren; VR is doen, zien, voelen, meemaken! Wat betekent dit voor jullie producties?
Pasi begon ooit als Visual Effects artist en is nu COO bij Media Monks
Zweden. Media Monks is gevestigd in Hilversum en in Stockholm maar ook in Londen, New York, Los Angeles, Singapore en Dubai.
Meer info en aanmelden klik hier.

Locatie: B&G LAB Beeld en Geluid